Svalbo keramik & café

Evenemang

Välkommen

 

VAD HÄNDER UNDER SISTA HALVÅRET 2020?

Sommaren drar sig mot sitt slut och hösten närmar sig. Caféet är öppet lördagar och söndagar kl 12 - 17 till och med Ljusstråkshelgen, första helgen i september.                                                                                                                                                                                                    Sommaren blev, mot all förmodan, bra. Många besökare och välbesökta musikkvällar. Vad som händer under hösten vet vi ännu inte. Våra lokaler tar inte så många besökare om vi måste hålla två meters avstånd...... vi avvaktar med planeringen. Men några evenemang som kan hållas utomhus är det kvar.... Förhoppningsvis kommer det att arrangeras några specialdagar på caféet under hösten. Håll ögonen på vår facebooksida!

LJUSSTRÅK 5 - 6 september.                                                                                                                                                                                           Det blir ett annorlunda Ljusstråk i år. P.g.a det bristande underhållet av kvarnen och kvarnbron kan det inte vara några utställningar där i år. (Vi är besvikna på Länsstryelsen och Naturvårdsverket som äger och förvaltar det). Så, i år flyttar alla utställningarna till Svalbo och caféet!!!                                                     

Och, p.g.a rådande omständigheter kommer nästan allt att ske utomhus i år!!! Det blir på ett helt nytt sätt!!! Vi håller avstånd och visar hänsyn! Och vi håller oss hemma om vi känner oss krassliga.                                                                                                                                                               

Årets utställare är:                                                                                                                                                                                                            

Ann Björk och Torsten Sandberg ställer ut bilder på caféet, ute eller inne beroende på vädret.                                                                                       

Solveig Petrovic, keramik och Gunilla Kaipa Ericsson, kläder och annat utomhus som vanligt men på ny plats                                                                

Gunilla Dovsten och Monica Lehn Domnick ställer ut tillsammans, keramik och vem vet vad.....? Monica överraskar alltid. Ute.                                   

Christina Friberg, stickat, utomhus. Brittmari Zaunschirm, bilder, ute. Annette Alisö, glas, ute. Peter Gustavsson keramik (flyttar från tvättsugan där han har varit de senaste åren), Karin Ward, skulptur. Björn Ring, bilder, i "uthusgalleriet". Catarina Mårtenson, keramik, på ena verandan. Jeanette Rapp, dockor och annat, på andra verandan.                                                                                                                                                                                       

Ulrika Andersson, bilder, Moa Rudebert och Tina Häggström, keramik och Per Martin Ramberg smide kommer att vara inne i Svalbo.              

Bergslagspralinerna har sin tack och avskedsföreställning hos oss. Jerle Stadsförening anordnar stadsvandring.                                                                 

För att undvika trängsel inne i Svalbo eller på caféet kommer all mat, soppa, grillat och fika, att serveras ute i år!

Lördag 5 september, kl 18.00. Ljusstråkskonsert med Kapell Malèn. Folkmusik från Bergslagen. Entre 200:-, fika och macka ingår. Begränsat antal platser så ring och boka.

Sedan rekommenderar vi ett besök hos Boel Johansson i Hasselbacken när ni ändå är på väg hit. Många spännande utställare där också!!! Och Hammarby Bygdegård förståss.....

EXTRAINSATT musikkväll. Fredag 11 september, kl 19.00. Christian Kjellvander. Biljetter, 400:- genom hans bokningsbolag.

I år är det viktigare än någonsin att boka plats till musikkvällarna eftersom det är begränsning på hur många personer som får samlas! Alla konserterna är utomhus, så det är viktigt att klä sig efter vädret! Partytält och paraplyer finns om det regnar!                               Tel 0705663560

Till hösten/vintern hoppas vi att det blir möjligt att genomföra några av våra författarkvällar och vårt uppskattade årliga Luciafirande med KAN-kören! Vi återkommer om det när vi ser hur allt utvecklar sig.

För övrigt har Svalbo keramik öppet efter överenskommelse eller när vi är hemma. Ring gärna för säkerhets skull innan ni kommer! Och naturligtvis tar vi emot bokningar för grupper även under höst och vinter.... .

Är ni intresserade av kontinuerlig information om våra evenemang? Kontakta oss gärna så lägger vi in er på vår utskickslista!